Путин: Бог даде здраве на Скрипал

  • 18 май 2018 17:38

  • 7059
  • 30
Путин: Бог даде здраве на Скрипал
© Getty Images/Guliver

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 заяви, че се радва за изписването на бившия сътрудник на руското военно разузнаване Сергей Скрипал от болница и му желае здраве, предадоха Франс прес и ТАСС.

"От медиите днес чух, че е излязъл от болница. Да му даде Бог здраве, много се радваме", каза Путин на обща пресконференция с германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се при посещението й в Сочи.

Руският президент отбеляза, че Скрипал би бил мъртъв, ако е бил отровен с вещество от типа на химическите оръжия, посочва Ройтерс.
Путин каза, че Русия нееднократно е предлагала на Великобритания помощ в разследването на случая с отравянето на Скрипал, осъден в Русия за шпионаж, но досега няма ответна реакция. Нашето предложение остава в сила, добави той.

Президентът нарече безпрецедентна ситуацията около задържането в Киев на журналиста и главен редактор на агенция РИА Новости Украйна, Кирило Вишински.

Това е нещо безпрецедентно. Опитват се да повдигнат обвинения в държавна измяна на човека за това, че е изпълнявал своите професионални задължения, каза руският държавен глава.

Меркел заяви, че ще разговаря с украинския президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември и ще повдигне и въпроса за Вишински.

По-рано тази седмица служители на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) претърсиха офисите на РИА и задържаха директора на киевското бюро, обвинявайки агенцията, че е използвана от Русия в информационна война срещу Украйна, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7059 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини