Кубрат затъна в боклук, обявиха бедствено положение

  • 18 май 2018 16:31

  • 2595
  • 0
Кубрат затъна в боклук, обявиха бедствено положение
© Булфото (архив)

Община Кубрат обяви бедствено положение заради отпадъците. Събирането на сметта е спряно от началото на април заради проблеми с фирмата, която чисти града.

Според кмета Алкин Неби има сериозна опасност за здравето на хората, както и екологичен риск в района. Търси се вариант дейността да бъде възложена на друга фирма. "Променена от Общинския съвет в Кубрат сума за финансиране на дейностите по чистотата и несъгласие на фирмата - изпълнител по договора с намалените средства е довела до проблеми с договорните отношения и едностранно намален обем на извършваната от фирмата комунална услуга. Ще чисти само 100 контейнера от общо 900 в община Кубрат", обясни Неби.

Преговорите с фирмата не са довели до резултат и Общината е поискала едностранно разваляне на договора заради неизпълненията, като проблемът се е задълбочил със затоплянето на времето. "Потенциална опасност - сега от 4-ти април - горещини, всичките кофи за смет са пълни", каза кметът на Кубрат.

Бедственото положение е обявено с днешна дата от кмета Алкин Неби за цялата Кубратска община. То е за срок от седем дни, през които ще се търси временно решение на проблема. На 22 май Общинският съвет в Кубрат ще гласува за създаването на общинско комунално предприятие.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2595 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини