Малчугани се запознаха с полицейската професия

  • 18 май 2018 15:12

  • 1236
  • 0
Малчугани се запознаха с полицейската професия
© МВР

По повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост в РУ-Троян се провеждат традиционните дни на отворени врати за деца от началните класове на местните училища.

Това съобщиха от МВР.

Малките ученици се запознаха на място с условията, при които се трудят полицаите и колко отговорна, рискована и необходима за обществото е тяхната професия.

Децата посетиха дежурната част на районното управление, където служителите им демонстрираха как работи системата за спешни повиквания 112 и как се осъществява комуникация с автопатрулите. Научиха кога и на кои телефони да търсят помощ, когато са в беда, как полицията реагира на подаден сигнал и как помага на хората. Малчуганите продължиха разходката си в научно техническата лаборатория след което разгледаха различните помощни средства, спецоборудване и оръжия, ползвани от полицейските служители.

Вниманието на малките гости мигновено приковава главен инспектор Милен Бочев – н-к сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Троян, който показа и разказа за използваните от служителите на реда бойни техники за самозащита и задържане на правонарушители.

Очакван интерес сред младата аудитория предизвика и полицейското куче, което претърси лек автомобил за откриване на наркотични вещества. Децата с интерес изслушаха беседата за специфичните задължения на четириногия полицай, а неговият възпитател демонстрира и други от уменията на помощника си.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1236 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини