8 месеца условно за пенсионер за посегателство спрямо малолетно и непълнолетно момиче

  • 18 май 2018 13:41

  • 1875
  • 0
8 месеца условно за пенсионер за посегателство спрямо малолетно и непълнолетно момиче
©

В процедура на съкратено съдебно следствие 64-годишен мъж беше признат за виновен, че през месец юни 2015 г. във Варна направил опит да извърши действия за възбуждане на полово желание с малолетно момиче.

Това съобщиха от пресцентъра на Районен съд – Варна. Подсъдимият беше признат за виновен и по повдигнатото спрямо него обвинение за това, че в периода от 13 до 21 юни 2015 г., в условията на продължавано престъпление, упил с алкохолни напитки – ракия, бира, водка и червено вино, две ненавършили 18-годишна възраст момичета – съответно непълнолетно на 15 години и малолетно на 13 години.

Мъжът беше частично оправдан по обвинение в даване на парична облага и извършване на блудство с непълнолетна, занимаваща се с проституция. Той е с чисто съдебно минало.

Делото в Районен съд – Варна бе разгледано при закрити врата. Съдебният състав групира наложените за всяко от престъпленията наказания като определи 64-годишния мъж да търпи най-тежкото от тях – 8 месеца лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 3 години. Подсъдимият бе осъден още да заплати обезщетение на пострадалата малолетна за претърпените в резултат на всяко от деянията неимуществени вреди. В негова тежест са държавните такси по уважения граждански иск и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1875 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини