Ключовият свидетел срещу Йоан Матев отказа да даде показания

  • 18 май 2018 11:33

  • 14719
  • 3
Ключовият свидетел срещу Йоан Матев отказа да даде показания
© Булфото (архив)

Основният свидетел по делото за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата отказа да даде показания.

Днес в Софийски градски съд процесът продължава с разпити на свидетели по делото срещу Йоан Матев, който е обвинен за убийството отпреди две години. Прокуратурата обаче изгуби ключовия си свидетел. Първият призован на днешното заседание на процеса бе братът на подсъдимия - Марсел Матев. Припомняме, той отведе разследващите до ножа, с който е извършено убийството. Според обвинението Йоан е разказал на брат си за престъплението. Марсел обаче отказа да свидетелства.

В хода на делото заседанията на съда на няколко пъти бяха отлагани, докато се стигне изобщо до внасяне на обвинителния акт. Той бе внесен в съда през ноември. Според него на 2 юни 2015-а Матев забелязал Игнатов случайно на пейка в Борисовата градина. Въпреки че двете момчета не се познавали преди това, Йоан решил да нападне Георги. Нанесъл му удар с нож, който обичайно носел в себе си. Според обвинението Матев е направил това "по особено мъчителен начин". След това Йоан избягал от местопроизшествието и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти.

Процесът срещу Матев започна през февруари. Майката и бащата на Георги са частни обвинители. Съдът допусна гражданските им искове общо за 400 000 лв. обезщетение за причинени болка и страдание.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
14719 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини