Цветан Цветанов запозна с Иън Бзежинск с успеха на Срещата на върха в София

  • 18 май 2018 10:08

  • 1895
  • 2
Цветан Цветанов запозна с Иън Бзежинск с успеха на Срещата на върха в София
© ПП ГЕРБ

В рамките на международния форум за сигурност „ГЛОБСЕК“ председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна с Иън Бзежински - старши изследовател в Атлантическия съвет във Вашингтон.

Срещата се състоя по време на панела “Западът и Русия: справяне с предизвикателствата”, в който Бжежински участва. В дискусията участваха още председателят на Комисията по образование и наука в руската Дума Вячеслав Ниноков, председателят на Мюнхенския форум за сигурност посл. Волфганг Ишингер и директорът на „Карнеги Европа“ посл. Томаш Валашек. Основен акцент по време на панела бе поставен върху нуждата от диалог, като бе подчертано, че въпреки декларативната готовност на Русия, неговото възобновяване не е възможно заради действията на страната в Крим, Донбас и редица други региони. Ситуацията в Донбас бе откроена като един практичен пример за това как разрешаването й е предпоставка за начало на разговора между Русия и Запада.

Двамата обсъдиха предизвикателствата в геостратегическото пространство пред евроатлантическите партньори. Цветанов запозна Бжезински с успеха на Срещата на върха на ЕС и Западните Балкани в София. На свой ред Бжежински поздрави Цветанов за този акцент върху региона на Българското председателство и подчерта, че подобно внимание и присъствие на Европа в Западните Балкани е правилният път за запазване на спокойствие и просперитет в региона и предотвратяването на геостратегически вакуум.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1895 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини