Трябва ли да се легализира конопът в България?

  • 18 май 2018 08:51

  • 1752
  • 6
Трябва ли да се легализира конопът в България?
© Bulgaria ON AIR

На 19 май в София ще се проведе марш за свобода и легализиране на конопа, който според организаторите цели да покаже истинското лице на пушещите марихуана в България. Трябва ли да се легализира конопът в България и добри или лоши последствия ще има това върху обществото?

"Няколко пъти внасям като народен представител законопроект за легализирането на медицинския коноп. Според категорични изследвания е доказано, че медицинският канабис помага много при ракови заболявания, при химиотерапия, глаукома, хепатит Ц, Алцхаймер и много други болести", категоричен е журналистът Велизар Енчев в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

По думите му в страни като Австрия, Германия, Италия, Испания, Португалия, Полша, Чехия и Холандия от доста време вече ползването на марихуана за медицински цели се контролира от държавата.

Бизнесменът Кирил Вълчев - Скалата е на точно противоположното мнение - "марихуаната и наркотиците отварят в главата на човек врата, през която влизат демони".

"Да почне да се рекламира един наркотик като нещо полезно е абсурд. Като се рекламира нещо, всички деца ще започнат да го взимат. Вижте на какво приличат младежите, които взимат канабис. Погледнете обществата в САЩ и Холандия, където марихуаната е легална. Там цари пълна деградация", уточни Скалата.

Според музиканта Петър Петков обаче днешната младеж прекалява с наркотичните вещества и именно това е начинът употребата в цялото общество да започне да се контролира и постепенно да намалява.

"Ако взимането на канабис е незаконно, а в същото време всички дизайнерски наркотици са законни, това нормално ли е? При легализирането на марихуаната в Чехия проучвания сочат, че след няколко години употребата на такива наркотични вещества е спаднала много. Ако трябва да сме честни, алкохолът е погубил много повече животи", подчерта още Петков.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1752 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини