От чаши до презервативи са предлаганите сувенири за кралската сватба

  • 18 май 2018 08:48

  • 2594
  • 2
От чаши до презервативи са предлаганите сувенири за кралската сватба
© Getty Images/Guliver

От маски и чаши до пакетчета чай и презервативи, феновете на кралското семейство могат да се сдобият с всякакви сувенири в чест на предстоящата сватба на принц Хари и Меган Маркъл, предаде Ройтерс.

Имената и лицата на внука на кралица Елизабет Втора и неговата американска годеница красят всевъзможни стоки в магазините в британския град Уиндзор, където двойката ще се ожени в събота, а търговците се надяват да спечелят от интереса на местните и туристите.

Чанти, чаши, чинии и буркани с етикети "Хари" и "Меган" са наредени по рафтовете и витрините на магазините, наред с флагчета, плюшени играчки и парти облекло.

Кралският монетен двор вече започна продажбата на три варианта на паметна монета за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл с номинал пет британски лири.

Краун джуълс (Crown Jewels) предлагат сувенирни презервативи, представени в кутия под звуците на специален музикален аранжимент на "Бог да пази кралицата" и "Знаме, обсипано със звезди".

Според консултантска компания сватбата ще донесе на британската икономика един милиард британски лири.

Британската група за икономически прогнози И Уай АйТиИЕм клъб (EY ITEM Club) посочи обаче миналата седмица, че окачва сватбата да донесе ограничени ползи за икономиката на страната.

Последвайте канала на

БТА
2594 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини