Габриел разкри: Още това лято ще има предложения за намаление на роуминга със Западните Балкани

  • 18 май 2018 08:11

  • 2445
  • 1
Габриел разкри: Още това лято ще има предложения за намаление на роуминга със Западните Балкани
© Кадър БНТ

Повратен момент имаше вчера – за първи път 6-те лидери на страните от Западните Балкани подкрепиха ясно, това, че искат перспектива за хората, заяви в сутрешния блок на БНТ еврокомисар Мария Габриел.

Само конкретни действия с видими резултати за ежедневието на хората могат да помогнат на страните, обясни тя.

По думите й, вече винаги когато се говори за инфраструктурен обект, ще става дума и за свързаност с дигитализацията.

Относно ще отпадне ли роумингът със страните със Западните Балкани, Габриел заяви, че това няма как да се случи и целта е да бъдат намалени цените. Тя съобщи и добрата новина, че още това лято операторите ще предложат пакети данни за намаляване на цените, които ще бъдат в пъти по-ниски от сегашните.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова смята, че днес трябва да се работи упорито в доверието на хората в новите технологии, защото само така ще може да „имаме нашите си шампиони“.

Във връзка с т. нар. „пакета мобилност“, тя заяви, че от месеци се защитават интересите на българските превозвачи. „В момента тече диалог и се поставят позициите, аргументите и примерите, за да може да се подобрят правилата и да са в интерес на хората“, заяви още Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова и добави: „Европейската комисия няма как да наложи решението си. Темата не е в моя ресор, а е от работата на г-жа Виолета Вулц и тя също каза, че е отворена за разговори“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2445 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини