Не са открити следи по предмети и вещи, оставени от бургаските атентатори

  • 17 май 2018 17:40

  • 2312
  • 0
Не са открити следи по предмети и вещи, оставени от бургаските атентатори
© Булфото (архив)

Не са открити следи и отпечатъци, оставени от атентаторите на взрива на Летище-Бургас. Изследвани обстойно са били седем наети от тях автомобила, документи, които са подписвали за наемите на колите, бейзболна шапка, хавлия, риза, банкноти. Това стана ясно днес по време на второто заседание на Специализирания съд, който от вчера заседава по делото в Бургас.

Това се наложи, тъй като по-голяма част от свидетелите са от региона и пътуването до София им представлява трудност. Свидетелите по делото са разпознали атентаторите по направените им фотороботи.

Бяха разпитани вещите лица днес, които представиха резултатите от ДНК анализи, записи от видеокамери, оценъчна и компютърна експертизи. На една от камерите се вижда как Мохамед Хасан Ел Хюсейни пристига на летището с жълто такси "Опел Зефира". Таксито наел от Равда. Друг видеозапис показва, че Хюсейни е бил във верига за бързо хранене на летището, след това отива на терминал "Пристигащи". Бил е с перука, дълга 36 сантиметра. Мохамед Хасан Ел Хюсейни е загиналият атентатор. Той е бил с голяма раница, в която носил взрива. Хюсейни е наемал автомобили под името Жак Фелип Мартен.

Подсъдими задочно са двама ливански граждани - Мелиад Фарах, представял се у нас като Браян Джеремая и Хасан Ел Хадж Хасан ,представял се като Ралф Рико. Двамата от над пет години се издирват с червена бюлетина на "Интерпол".

Компютърните клубове, от които са комуникирали тримата се намират на територията на Поморие и Несебър. В една от експертизите се посочва, че има над 100 профила в единия от компютрите.

Делото ще се гледа отново на 13 юни в София, когато ще бъдат призовани свидетели от Варна, Велико Търново и други градове.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини