В Тетевен обсъдиха ролята на ЕС за развитието на българското земеделие

  • 17 май 2018 16:46

  • 1855
  • 0
В Тетевен обсъдиха ролята на ЕС за развитието на българското земеделие
© Pixabay

В Тетевен днес се е състоял дискусионен форум за ролята на Европейския съюз за развитието на българското земеделие и участието на младите хора, съобщиха от пресцентъра на общината.

Той е част от дейностите по проекта "Младите фермери - възродители на българското село", финансиран по грантовата схема "Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018".

Във форума са участвали зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов и народният представител Иван Миховски, кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, изпълнителният директор на РСО "Централна Стара планина" Мариела Петрова, млади фермери от региона, ученици, учители, граждани, се посочва в съобщението.

Показан е бил филм за млади фермери и техните стопанства в община Тетевен. Представена е и презентация на тема: "Възможности за подпомагане на млади фермери по ПРСР /2014-2020/".

Проектът обхваща младежи от 15 до 29 г. от община Тетевен, както и млади хора от областите Ловеч, Плевен, Габрово и Търговище, обединени в Регионална младежка мрежа. Той е на стойност 4100 лева, допълват от пресцентъра на общината.

Последвайте канала на

БТА
1855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини