Работници от шуменския екарисаж излязоха на протест

  • 17 май 2018 15:03

  • 1192
  • 0
Работници от шуменския екарисаж излязоха на протест
© Булфото (архив)

Работници от шуменския екарисаж протестираха днес пред сградата на областната администрация. Те изразиха недоволството си от прекратяването на дейността на предприятието, след издадени заповеди от Областната дирекция за безопасност на храните /ОДБХ/ за констатирани нарушения в дружеството.

Протестиращите бяха издигнали плакати "Не ни правете безработни умишлено", "Неработещ екарисаж равно на болести, зараза и замърсена околна среда", "Господин областен управител, търсим подкрепата ви!". По думите на собственика на екарисажа Мирослав Александров предприятието е неправомерно затворено, "затова решихме да запознаем днес областния управител на Шумен и да ни предложи схема за разрешаване на проблема". Според Александров предприятието е покрило няколко международни стандарта за качество и изрази недоумение "как изведнъж ОДБХ реши, че не отговаря на някакви условия".

Представители на работниците и управителят на дружеството бяха приети от зам.-областния управител Петко Шаренков, предаде БТА. След срещата той обяви, че областната администрация, като институция, няма правомощия да се намеси в този казус, "който разбирам е на съдебна фаза" и уточни, че ще предаде писмените искания на протестиращите на областния управител. В Административни съд в Шумен се водят дела срещу ОДБХ. "Ние сега протестираме срещу втората ни заповед, която окончателно затвори предприятието", допълни Александров.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1192 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини