Израелско-турските отношения: Псувни и бой

  • 17 май 2018 11:42

  • 6738
  • 1
Израелско-турските отношения: Псувни и бой
© gettyimages (архив)

Синът на израелския премиер Бенямин Нетаняху - Яир Нетаняху (на снимката) публикува нецензурен пост по адрес на Турция, предаде нюзру.

Наследникът на министър-председателя на еврейската държава публикува в профила си във Facebook знаме, което напомня националния флаг на Турция, и надпис, псуващ Турция. Публикацията бе задочен отговор на изказване на Реджеп Ердоган. Президентът на югоизточната ни съседка  в коментар на сблъсъците, запалени от преместването на американското посолство от Тел Авив в Ерусалим, при които загинаха над 60 палестинци, нарече Израел расистка държава.

От канцеларията на премиера на Израел заявиха, че Яир Нетатняху е частно лице и правителството на еврейската държава няма нищо общо с публикацията. По-големият син на Бенямин Нетаняху по-късно изтри поста си.

Междувременно израелска медия съобщи за нападение срещу неин екип в Истанбул. "Нашият журналист Охад Хемо и продуцент Одед Бино бяха атакувани и вербално и физически от жители на най-големия турски град. За щастие, на колегите ни не се наложи оказване на медицинска помощ", предаде телевизия Решет.

Коментирайки инцидента, израелският министър на културата и туризма Яков Левин призова съгражданите си да не пътуват до Турция.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6738 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини