Марешки за готвените промени в хазарта: Тежък лобистки закон, който ще премахне светлия бизнес в бра

  • 16 май 2018 21:05

  • 4272
  • 3
Марешки за готвените промени в хазарта: Тежък лобистки закон, който ще премахне светлия бизнес в бра
© Булфото

Законопроектът на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и НФСБ за ограничение на рекламата на хазарт прилича на тежък лобистки закон, който да премахне светлия бизнес в бранша. А когато светлият бизнес изчезва, на негово място се настанява сивия, коментира лидерът на "Воля" Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967.

"Когато погледнахме всички гледни точки, установихме, че има неверни лъжи, които се тиражират. Лотарийният бизнес не е хазартен бизнес. Така се атакува точно светлият бранш", подчерта той пред България он ер.

"Очаквам да оттегли законопроекта в този му вид. Ще говорим и с другите партии. В този си вариант законопроектът няма да мине. Когато ГЕРБ и БСП вникнат в него, и те няма да го подкрепят", категоричен бе той.

Промените на НФСБ в Закона за хазарта, са свързани със забрана и на индиректната реклама, както и предвиждат продажбата на талоните за хазартните игри да се извършва единствено на лицензираните за това места. Ограничаването на хазартната реклама бе подкрепено категорично от ГЕРБ и БСП.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4272 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини