Борисов посрещна лидерите на Европа в София (снимки+видео)

  • 16 май 2018 20:18

  • 21049
  • 18
Борисов посрещна лидерите на Европа в София (снимки+видео)
© eu2018bg.bg

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г посрещна държавните и правителствените ръководители от Европейския съюз в "София тех парк".

Тук те ще разговарят на неформална вечеря в зала "Джон Атанасов" по покана на председателя на Европейския съвет Доналд Туск с домакин Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, министър-председател на България.

В навечерието на Срещата на върха ЕС - Западни Балкани те ще обсъждат възможностите пред иновациите и цифровизацията, сделката за ядрената програма на Иран и търговските отношения със Съединените щати.

Сред пристигналите са германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, австрийският канцлер Себастиан Курц, премиерът на Гърция Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, върховният представител на ЕС Федерика Могерини, френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и други.

Утре предстои Срещата на върха ЕС - Западни Балкани, на която лидерите от ЕС и региона ще обсъждат европейската перспектива и свързаността на Западните Балкани с Общността.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
21049 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини