Откриха застрелян в главата високопоставен политик от партията на Путин

  • 16 май 2018 19:51

  • 30276
  • 1
Откриха застрелян в главата високопоставен политик от партията на Путин
© Getty Images/Guliver (архив)

Юрий Котлер, член на експертния съвет на управляващата партия "Единна Русия" и бивш член на висшия й съвет, беше открит мъртъв в дома си в центъра на Москва с огнестрелна рана в главата, предаде ТАСС, цитирайки източник от органите на реда.

Юлия Иванова, старши помощник на ръководителя на главно управление за Московска област на руския Следствен комитет, съобщи, че на местопроизшествието са пристигнали следователи, които извършват оглед. Те дошли по сигнал на близки на Котлер, обезпокоени, че от няколко дни нямат връзка с него.

Самоубийството се смята за основна версия. В жилището, където той е живеел сам, не са открити следи от борба, прозорците и ключалките са непокътнати, добави тя. При огледа е била намерена и предсмъртна бележка, написана от Котлер, в която той пише, че "не вини никого". В момента се разпитват съседите.

50-годишният Юрий Котлер е завършил международния отдел на факултета по журналистика на Московския университет. Работил е за руски и западни медии, бил е прессекретар на федерална агенция по банкрутите и несъстоятелността и на Федералната комисия за пазара на ценни книжа. През май 2012 г. е избран за член на висшия съвет на партия "Единна Русия". На 19 февруари тази година беше избран за член на Експертния съвет на партията, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
30276 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини