Валидираха пощенската марка, посветена на първото Българско председателство (видео)

  • 16 май 2018 13:02

  • 1476
  • 0
Валидираха пощенската марка, посветена на първото Българско председателство (видео)
© МТИТС

Пощенската марка, посветена на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, ще остане във времето, както с филателната, така и със символичната си стойност. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета по време на пускане в употреба на второто пощенско-филателно издание, посветено на българския мандат като лидер на Евросъюза.

Печатът за валидиране бе поставен съвместно с министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и изпълнителния директор на Български пощи Деян Дънешки. Министър Московски каза още, че марката ще бъде добър спомен за добрата организация по време на Българското председателство. Той добави, че изданието ще бъде подарявано на участниците в Срещата на върха ЕС—Западни Балкани, която ще се състои в София, България, на 17 май 2018 както и всички останали предстоящите събития в рамките на председателството.

Изданието е оформено от художника Парашкев Фереджанов. То пресъздава плаката на българския творец Камен Попов по повод приемането на България в Европейския съюз. Марката е в тираж 20 000 броя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1476 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини