Телефонни измамници атакуват Шумен

  • 15 май 2018 16:50

  • 1363
  • 0
Телефонни измамници атакуват Шумен
© Gettyimages

За няколко опита за телефонни измами са съобщили жители на Шумен, чрез телефон 112, съобщават от ОД на МВР.

Хората са сигнализирали, че на стационарните им телефони се обаждали непознати мъже, които се представяли за полицаи. Те обяснявали, че се провеждала акция за залавяне на телефонни измамници и молели за съдействие за задържането им.

В един от случаите мъж се е представил за "комисар Иванов" и е продиктувал телефон за директна връзка с него - 08112. Той е казал, че се обаждал да предупреди хората, че телефонния им номер е попаднал в списък на телефонни измамници, които можели да се обадят да искат пари и е настоял ако това се случи, веднага да се свържат с него, за да им каже как да действат. Нито един шуменец до момента не е повярвал на опита за прилагане на измамната схема, уточняват от пресцентъра на ОД на МВР.

От там напомнят, че полицията не търси съдействие от гражданите по този начин и ги съветват ако получат съмнително обаждане, да сигнализират за него, като прекъснат връзката и след като чуят сигнал "свободно" - да наберат телефон 112.

Гражданите не трябва да дават личните си данни на непознати, да не им предоставят пари, да не хвърлят парични средства и ценности от тераси и прозорци, да не ги оставят на места, след указания по телефона, дори след убеждаване, че участват в акция за залавяне на телефонни измамници, допълват от полицията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1363 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини