Путин и Макрон обсъдиха по телефона ситуацията в Сирия и иранското ядрено споразумение

  • 15 май 2018 14:09

  • 1615
  • 2
Путин и Макрон обсъдиха по телефона ситуацията в Сирия и иранското ядрено споразумение
© Getty Images/Guliver

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 обсъди по телефона с френския си колега Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на иранското ядрено споразумение и ситуацията в Сирия, предадоха Ройтерс и ТАСС, като цитираха изявление на Кремъл. Двамата президенти са потвърдили ангажимента си към ядрената сделка с Иран.

Путин е изразил съболезнования на френския си колега във връзка с терористичния акт в Париж, където на 12 май чеченец с френско гражданство намушка минувачи, уби един човек и рани четирима, преди да бъде ликвидиран от полицията. Организацията "Ислямска държава" пое отговорност за атаката.

Телефонният разговор се е състоял по инициатива на френския лидер. Двамата президенти са обсъдили предстоящата визита на Макрон в Русия на 24 и 25 май, където той ще участва в международния икономически форум в Санкт Петербург, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1615 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини