Дни без глоби обяви за своите читатели библиотеката в Разград

  • 15 май 2018 13:51

  • 1985
  • 0
Дни без глоби обяви за своите читатели библиотеката в Разград
© Pixabay

Дни без глоби обяви за своите читатели Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев" в Разград. Инициативата е част от проявите по повод Националната библиотечна седмица, съобщиха от културната институция. До края на седмицата вратите на библиотеката са отворени за посещения, а читателите, забравили да върнат навреме взетите книги, няма да бъдат глобявани.

В рамките на библиотечната седмица в културната институция е проведена и инициативата "Библиотекар за един ден". Интерес към професията са проявили две осмокласнички от Езиковата гимназия в града. Мариела посрещнала своите първи читатели в заемната за възрастни, а Даниела - в читалнята. Двете момичета споделили, че работата в културната институция е интересна, но и в същото време изисква добра подготовка.

В петък предстои и традиционната майска среща на поколенията, по време на която ще бъдат наградени и удостоени активните читатели на разградската библиотека.

От културната институция информираха още, че броят на читателите на Регионалната библиотека се увеличава. Само в обявения ден за безплатна регистрация по повод празника на библиотечния служител новорегистрираните читатели са били близо 170.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1985 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини