Масажът на ушите лекува цялото тяло

  • 15 май 2018 08:45

  • 3360
  • 0
Масажът на ушите лекува цялото тяло
© Getty Images

Масажът на ухото може да въздейства на почти всяка точка от тялото, пише Дарик.

Според китайската медицина в ухото са съсредоточени около 120 точки, чрез които може да се въздейства на различни части от организма. Така например долната му месеста област отговаря за проблемите с главата, външната негова страна за кожата, цялата вътрешна повърхност на ушната мида за различните органи, а извивката над нея е свързана с гръбначния стълб.

Разбира се, подобен тип стимулиращи масажни интервенции е най-добре да се практикуват от обучен специалист, но все пак и вие може да изпробвате някои от тези техники.

Ако страдате от сънливост и умора, в продължение на една минута масажирайте с топли пръсти по посока на часовниковата стрелка долната по-дебела част на ухото.

При зъбобол стимулирайте предния участък от месестата повърхност на ухото, намираща се най-близо до лицето.

Острата болка, в която и да е част на тялото се облекчава с вертикално притискане на ушните миди към главата.

При заболявания на вътрешните органи, всеки ден правете масаж на вътрешната зона на ушните миди в техния централен отвор. Това трябва да става с помощта на показалците чрез кръгови движения (сутрин - по посока на часовниковата стрелка, а вечер - в обратната посока).

Продължителното натоварване на очите се редуцира с периодично масажиране на централните точки от месестия участък на ухото.

Ако краката ви отичат, масажирайте горната извивка на ушите, като по този начин ще активизирате кръвообращението в крайниците.

Последвайте канала на

Novini.bg
3360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини