Работодатели, синдикати и граждански организации ще обсъждат икономическото и социалното сближаване

  • 15 май 2018 06:47

  • 1614
  • 0
Работодатели, синдикати и граждански организации ще обсъждат икономическото и социалното сближаване
© Pixabay

Конференция за икономическото и социалното сближаване в региона на Западните Балкани ще събере днес работодателски, синдикални и граждански организации в хотел "Маринела" в София от 9.00 часа.

Форумът е организиран от Европейския икономически и социален комитет /ЕИСК/ и Програмата за техническа помощ и обмен на информация на Европейската комисия, с подкрепата на Българското председателство и на българския Икономически и социален съвет /ИСС/.

На конференцията ще бъдат обсъдени перспективите на европейската интеграция в региона, икономическото и социалното сближаване между страните в Западните Балкани, както и правата и овластяването на уязвимите групи хора в региона. Събитието предшества срещата на върха ЕС-Западни Балкани. Очаква се основните изводи от конференцията да бъдат представени на националните власти и на европейските институции.

Конференцията ще открие вицепремиерът и външен министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. В дискусиите ще участват представители на европейските и българските институции, представители на граждански организации от всички държави в Западните Балкани, дипломати, експерти и др.

Председателят на секцията "Външни отношения" на ЕИСК Диляна Славова, член и на българския ИСС, и проф. Лалко Дулевски - председател на ИСС, ще участват в дискусиите заедно с другите членове на ИСС.

След откриването на конференцията, от 10.30 до 11.00 ч., ще се състои пресконференция. На въпроси на журналистите ще отговарят председателят на Комитета за наблюдение на Западните Балкани към ЕИСК Драгица Джамоня, Диляна Славова и генералният секретар на Съюза на свободните профсъюзи в Черна Гора Срджа Кекович.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1614 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини