Принц Хари е най-харесваният член на британското кралско семейство

  • 14 май 2018 21:15

  • 5594
  • 0
Принц Хари е най-харесваният член на британското кралско семейство
© Gettyimages

Принц Хари, който ще се ожени за годеницата си Меган Маркъл в събота, е най-харесваният представител на британското кралско семейство по света, заедно с баба си кралица Елизабет II, съобщи БТА.

В допитването на компанията за маркетингови изследвания Ипсос МОРИ са участвали 20 793 души под 65-годишна възраст от 28 държави. То показва, че представителите на британското кралско семейство общо са приемани добре, със средно 35% одобрение от анкетираните, при 11% неодобрение. Половината от респондентите обаче или нямат мнение, или са безразлични. Безразличието проличава от интереса към сватбата на принц Хари и Меган Маркъл в събота. Всеки четвърти от запитаните се интересува от новините за предстоящата церемония, но 67% не се интересуват от нея.

Проучването показва, че 33-годишния Хари и 92-годишната кралица са най-харесваните представители на кралското семейство. Двамата са следвани от принца Уилям и съпругата му Кейт. Бащата на Хари и наследник на трона, принц Чарлз, се ползва с най-малко одобрение.

Изследването сочи още, че 29% от запитаните се отнасят положително към Меган Маркъл, 10% не я одобряват, а 60% нямат мнение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5594 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини