Индонезийската полиция издирва още едно семейство, което може би готви терористичен акт

  • 14 май 2018 17:07

  • 2289
  • 0
Индонезийската полиция издирва още едно семейство, което може би готви терористичен акт
© Gettyimages

Индонезийските власти издирват четвърто семейство, чиито членове е възможно да готвят нов терористичен акт в Индонезия. Това съобщи пред журналисти началникът на полицията в провинция Източна Ява генерал Мачфуд Арифин, цитиран от ТАСС.

Той добави, че подробности за заподозрените засега не могат да бъдат огласени. По думите му е известно само, че някои от тях току-що са се завърнали от Сирия. Генералът съобщи, че заподозрените е възможно да са свързани с действащата в Индонезия терористична групировка "Джамаа аншарут даулах", чиито членове са се заклели във вярност на екстремистите от "Ислямска държава".

Вчера в град Сурабая бяха извършени терористични актове в три църкви, които доведоха до смъртта на най-малко 17 души, а 45 бяха ранени. Според полицията нападенията са извършени от шестчленно семейство, включително трима непълнолетни. Специалните служби заявиха, че зад взривовете стои групировката "Джамаа аншарут даулах".

Същия ден избухна самоделно взривно устройство в жилищна сграда в провинция Източна Ява. Загинаха трима членове на семейство, които според полицията също се готвели да извършат терористичен акт.

Днес в Сурабая отекна нов взрив, който уби най-малко седем души. Извършителите на терористичния акт са от същата терористична клетка, в която е било и семейството, задействало взривовете вчера в християнските църкви.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2289 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини