Кипърка копира песен на Поли Генова (видео)

  • 12 май 2018 08:22

  • 36522
  • 1
Кипърка копира песен на Поли Генова (видео)
© YouTube

Съмнителна прилика между песента на Кипър за „Евровизия“ и If Love Was A Crime на Поли Генова разбуни духовете в социалните мрежи. Мелодията на парчето Fuego на певицата с албански корен Елени Фурейра в началото е почти идентична с тази в песента, с която Поли класира България на престижното четвърто място в рамките на конкурса през 2016 г.

"Още преди да се заговори за това, чух песента и веднага ми направи впечатление, приликата е очевидна. Но щом се копира, значи се харесва, което е хубаво!“, каза Бети от група LaTiDa, пише в. "Монитор".

Феновете пък скочиха срещу изпълнението на Кипър в социалните мрежи.

„Плагиатство! Кражба! Песента е почти като песента на Поли Генова – интонация, мелодия, само кълченето на певицата е в повече, доста грозно и пошло. И нищо чудно да спечели „Евровизия“ с крадена песен, наготово. Дано не съм права, но трябва някой да обърне внимание на организаторите на „Евровизия“.

„Аз, откакто я чух, пиша къде ли не, че е крадена“.

Това са само част от коментарите.

Мелодията не е първият елемент, заради който феновете обвиняват 31-годишната Фурейра в плагиатство. По-наблюдателни почитатели на „Евровизия“ вече отчетоха факта, че цялостната й визия в клипа и на полуфинала – от прическата, впитото костюмче и дори хореографията, напомня на поп дивата Бионсе.

Елени прави няколко опита да застане на сцената на „Евровизия“ като представител на Гърция, но така и не успява да се класира, затова тази година пробва късмета си с Кипър. Фурейра вече успя да измести представителката на Израел - Нета Барзилай и песента й Toy, която беше сочена от букмейкърите за тотален фаворит. Българската група Equinox пък, която първоначално държеше второ място в залозите, вече е паднала до 11-та позиция.

След края на втория полуфинал станаха известни участниците от всички 26 страни, които ще се борят за заветната победа на 12 май в Лисабон. Представителите на Сърбия, Молдова, Унгария, Украйна, Швеция, Австралия, Норвегия, Дания, Словения, Холандия, Австрия, Естония, Кипър, Литва, Израел, Чехия, Албания, Финландия, Ирландия ще мерят вокални сили с българската група Equinox. По традиция, Германия, Великобритания, Испания, Италия и Франция, както и домакинът Португалия, отиват автоматично на Големия финал.

Последвайте канала на

Novini.bg
36522 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини