Съпругата на Боян Петров: Обещали сме доста голяма сума на спасителите, ако го намерят и смъкнат жив

  • 11 май 2018 08:12

  • 48816
  • 7
Съпругата на Боян Петров: Обещали сме доста голяма сума на спасителите, ако го намерят и смъкнат жив
© Facebook

Три хеликоптера са отлетели от Непал за Китай, за да търсят Боян Петров. Те са в базовия лагер и чакат да утихне вятъра за да излетят. Това каза съпругата на безследно изчезналият алпинист Радослава Ненова пред БТВ.

Тя изказа благодарност на външно министерство, които са оказали огромно съдействие на семейството й. „От МВнР постигнаха невъзможното тези хеликоптери да са там“.

Със сигурност хора са тръгнали отдолу, които ще достигнат по-голяма височина от хеликоптерите. Те имат план за действие. Включили са се най-опитните шерпи и легендарни спасители, на които хора са им възкръсвали в ръцете. Има надежда“, убедена е Ненова.

По думите й Боян Петров знае, че трябва да е на завет, за да се предпази от тежки измръзвания и да оцелее. „Спасителите трябва да търсят в заслоните“.

„Обещали сме доста голяма сума на спасителите, ако го намерят и смъкнат жив. Ако проведат стандартна акция, която няма резултат, ще платим сумата по договор. Стимулираме ги, за да преобърнат планината, за да го открият, защото това е най-важно. Харчим огромни суми, защото за нас това не е загубена битка“, завърши жената на Петров, която в момента е в Непал.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
48816 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини