Красимир Каракачанов: 30-40% от кандидат-военните са отхвърлени още на психотестовете (видео)

  • 10 май 2018 15:18

  • 9328
  • 4
Красимир Каракачанов: 30-40% от кандидат-военните са отхвърлени още на психотестовете (видео)
© Novini.bg

За първи път от бюджета бяха отпуснати 30 милиона лева за заплати на нови 1300 войници до края на 2018-а година. Има процедура за 625 нови военни, които са в в процес на назначаване. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов на изслушване в Комисията по отбраната.

"Става дума за процедурата за тези над 620 длъжности, които са преминали успешно всички изпити. Бройката на напусналите ще е минимална или нулева за тази година. 30-40% от кандидат-военните са отхвърлени още на психотестовете. Аз не смятам, че такава голяма бройка хора не са добре психически. Трябва да се помисли и по този въпрос. Трябва да има и лични срещи", каза още министърът.

"Тази година отделихме и малко средства за реклама на военните и професията. Има и хора, които в хода на процедурата по кандидатстване се отказват от длъжностите", разкри Каракачанов.

"Два от проектите за авиацията се намират в Министерски съвет. Поради отсъствието на министъра на финансите нямаше как да обсъдим проектите, за да се отпуснат средства. До края на май се надявам да сме приключили проекта за флота", допълни той.

"7 нови радара за военната ни техника са приблизително 100-110 милиона долара. В хода на разговорите си мислим дали да не търсим комплексна сделка за изтребители и радари", коментира Красимир Каракачанов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
9328 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини