ГЕРБ няма да подкрепи законопроекта за тютюнопушенето на Валери Симеонов (видео)

  • 10 май 2018 10:04

  • 5604
  • 6
ГЕРБ няма да подкрепи законопроекта за тютюнопушенето на Валери Симеонов (видео)
©

ГЕРБ няма да подкрепи предложенията за промени в Закона за здравето.

Патриотите искат отмяна на забраната за тютюнопушенето, което няма как да бъде подкрепено от ПП на ГЕРБ.

Това заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов след срещата с вицепремиера Валери Симеонов.

Според него е важно намаляването на възможността подобни тютюневи изделия да действат върху децата и хората.

По време на срещата бяха обсъдени Законът за хазарта, Законът за здравето, Законът за устройството на територията, Законът за местните данъци и такси, свързани с дейността на апартхотелите, Законът за вредите от шума в околната среда и други.

По повод текстовете, свързани с хазарта, Цветанов уточни, че ще се получи политическа подкрета за конкретната промяна.

„В рамките на десетина дни ще се поработи и, за да се види дали ще могат да се въведат законодателните промени, свързани с преместваемите обекти“, посочи Цветанов.

Относно срещата с лидера на левицата Копнелия Нинова политикът посочи, че е съвсем нормално и резонно вицепремиерът да иска срещи с парламентарните групи. „Стабилната политическа обстановка показва и стабилност на управлението. Нормално е да имаме различни позиции по някои въпроси“, посочи от своя страна Симеонов.

Цветанов коментира, че законопроектът за вероизповеданията няма пречка да бъде приет, ако отговаря на всички политически сили.

„Финансирането на вероизповеданията трябва да бъде ангажимент на държавата. Не виждам пречка да бъдат приети и двама законопроекта“, допълни политикът по повод различните предложения на ДПС и на Красимир Каракачанов.

Според него е важна целта, която трябва да се постигне.

„Ние сме различни партии и всеки поставя своите цели. В политиката трябва да можеш да чуеш и различните мнения, да стигнеш политическия консенсус“, смята зам.-председателят на ПП ГЕРБ.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
5604 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини