Лиляна Павлова откри изложба за председателството в Деня на Европа

  • 09 май 2018 20:51

  • 1550
  • 0
Лиляна Павлова откри изложба за председателството в Деня на Европа
© Булфото (архив)

Министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена откри днес изложба с пана за това какво представлява ротационното председателство на Съвета на ЕС, какво може да направи, за да промени живота на всеки европеец и защо е важен гласът на гражданите.

Това съобщиха от Дирекция "Комуникация и пресцентър" на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Организатор на изложбата, която ще остане пред НДК до 18 май, е евродепутатът Ева Майдел заедно с Министерството за Българското председателство и Столична община, а официалният старт на експозицията са дали още кметът на София Йорданка Фандъкова, еврокомисарят Мария Габриел и евродепутатът Андрей Ковачев.

Изложбата дава отговори на всички въпроси за председателството по един нагледен, прекрасен и достъпен начин, е посочила Лиляна Павлова и е благодарила на Ева Майдел за инициативата, защото чрез нея гражданите могат да разберат за европейския институционален триъгълник, който днес се представлява от активни българи. Ние не само участваме, но и сме двигатели на решенията, които в момента се взимат в европейските институции, е заявила още тя.

Министър Павлова е благодарила и на кмета Фандъкова като основен партньор на председателството. Днес София е красива, зелена и модерна, което дава възможност да посрещнем 20 000 души, е заявила Павлова. От тях чуваме разкошни отзиви не само за заседанията, но и за това, което им предлага нашият град. Разчитаме тези наши гости да се върнат като туристи и да правят бизнес в страната ни, е казала тя.

Информационните табла за ролята на Българското председателство на Съвета на ЕС вече видяха гражданите на Стара Загора, където министър Павлова и Ева Майдел представиха изложбата на 3 ноември 2017 г. Сега е ред на столичани и гостите на София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1550 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини