Центърът "Кенеди" лиши Бил Козби от водещи отличия

  • 08 май 2018 11:36

  • 742
  • 0
Центърът "Кенеди" лиши Бил Козби от водещи отличия
© Getty Images/Guliver

Членовете на управителния съвет на центъра за изкуства "Кенеди" гласуваха за лишаването на скандалния комик Бил Козби от две от водещите награди на организацията, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

В направеното изявление се посочва, че скорошната присъда на 80-годишния Козби по дело за сексуално насилие "хвърля сянка" върху кариерните му постижения, признание за които е присъдената му през 1998 г. награда на центъра "Кенеди".

Второто отличие на Бил Козби, което организацията анулира, е призът за хумор "Марк Твен". Наградата е учредена през 1998 г. и се връчва от центъра "Кенеди" на личности, които оказват въздействие върху обществото със социални коментари, сравнимо с това на прочутия сатирик от 19-и век. Козби е удостоен с отличието през 2009 г.

След като през април беше признат за виновен, че е упоил бившата университетска служителка Андреа Констанд и упражнил сексуално насилие над нея, Козби беше лишен от почетните степени, присъдени му от няколко университета.

Миналата седмица американската Академия за кинематографично изкуство и наука, която присъжда наградите "Оскар", оповести, че прекратява членството на Бил Козби и на режисьора Роман Полански, обвинен в изнасилване на малолетна, припомнят агенциите.

Последвайте канала на

БТА
742 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини