Началникът на ВМА с отличие от министъра на отбраната (снимки)

  • 06 май 2018 16:38

  • 1901
  • 0
Началникът на ВМА с отличие от министъра на отбраната (снимки)
© ВМА

В Деня на храбростта и празник на Българската армия началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS бе награден от министъра на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

По традиция на този ден министърът на отбраната и началникът на отбраната отличиха военнослужещи и цивилни служители за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения и принос към отбраната на страната.

Празникът започна с тържествен водосвет на бойните знамена и знамената- светини пред паметника на Незнайния воин. Тържественият ритуал беше отслужен от Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим. Бяха поднесени венци и цветя в памет на загиналите български воини.

Военният парад събра хиляди жители и гости на площад „Княз Александър I“ в столицата, за да поздравят военнослужещите по повод техния празник. Днес българските военнослужещи достойно изпълняват своите задължения, свързани със сигурността на страната. Важен момент от нейното осигуряване играе именно ВМА, като институцията с национално значение в сектора не само за военното, но и за цивилното население. С голям професионализъм и национално самочувствие военните ни лекари спомагат на подразделенията на Българската армия при участията им в мисии зад граница.

Денят на храбростта и празник на Българската армия беше отбелязан и от военнослужещите ни, които в момента са на

 мисия в Афганистан. ВМА има общо трима представители, участващи в мисията на НАТО "Решителна подкрепа".

Подп. д-р Йордан Йорданов, майор д-р Стефан Колчев и ст. серж. Яна Иванова, съставляват медицинския екип, който се грижи за здравето на 35-тия български контингент. Българските военни медици участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия при участието в международни мисии. Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време – при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове и други.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1901 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини