София е домакин на неформална среща на министрите на отбраната на държавите членки на ЕС (снимки)

  • 05 май 2018 09:32

  • 1074
  • 0
София е домакин на неформална среща на министрите на отбраната на държавите членки на ЕС (снимки)
© eu2018bg.bg

София е домакин на неформалната среща на министрите на отбраната от Евросъюза, подготвителна по темите от дневния ред на Съвет "Външни работи/Отбрана".

Във фокуса на дискусиите ще бъдат въпроси, свързани с развитието на инициативите по прилагането на приоритетите на Глобалната стратегия в областта на сигурността и отбраната, отношенията ЕС - НАТО, както и военни операции на ЕС. Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини коментира преди началото на форума: "Днес няма да вземаме решения, но ще обсъдим проектите по инициативата за европейското сътрудничество ПЕСКО. Ще подготвим и заседанието на Европейския съвет през юни, ще дискутираме със заместник генералните секретари на НАТО и ООН как можем да подобрим координацията по общите мироопазващи операции".


Снимка: eu2018bg.bg


Преди началото на срещата домакинът на форума - военният министър Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността обясни какво ще бъде обсъдено днес:
"Основно темите, които и в предишни сесии сме обсъждали в постоянната структура на сътрудничество. Вчера официално открихме срещата, колегите постигнаха всичко, очаквам днес, въпреки ранният час, да продължим с един конструктивен разговор по темите по начина, по който и досега сме ги коментирали в Брюксел".

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1074 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини