Кавала и Скопие примамват туристи за празниците

  • 04 май 2018 16:12

  • 3349
  • 0
Кавала и Скопие примамват туристи за празниците
© Pixabay

Отново е време за път.

С наближаването на почивни дни по традиция българинът стяга багажа за почивка.

Част от пътуващите се отправят зад граница, други предпочитат да останат на родна почва. Тази година отново предпочитани за майските празници са близки до България дестинации.

Сред най-желаните за отдих страни за съседните Гърция и Македония, показа справка на Novini.bg с актуалните туристически предложения на агенциите.

Като горещи оферти туроператорите дават Кавала и Скопие. Други харесвани места за посещение се оказват Тасос, Охрид и Струга. Традиционно туристите търсят уют и удобства. Сред най-желаните пакети са тези, които се предлагат на по-изгодни цени.

Българите, които решават да останат у нас за празниците, избират между планината и морските дестинации. За любителите на чистия въздух Банско е на първо място за майските почивни дни. А за онези, които искат да видят морето, туроператорите предлагат Златни пясъци и Слънчев бряг.

Почиващите у нас за майските празници избират да отседнат на места, които предлагат СПА услуги. Като най-желана опция според туроператорите е съчетаването на СПА и разходка на чист въздух.

От Института за анализи и оценки в туризма прогнозират за първите 7 дни на месеца да се реализират около 540 хиляди пътувания в страната.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
3349 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини