Схемите за чудодейно лечение са безнаказани у нас

  • 03 май 2018 17:36

  • 2384
  • 0
Схемите за чудодейно лечение са безнаказани у нас
© Gettyimages

Измамните схеми, в които на тежко болни се предлага чудодейно изцеление, на практика са безнаказани у нас. Твърдят го близките на Ева Иванова от София, която почина в Тайланд през 2014 г.

Прокуратурата не откри виновни по случая, но сега семейството на Ева отново ще поиска разследване ма случая.

Историята на болната Теодора събуди спомените за измамната схема, в която попада семейството на Ева Иванова. „Беше ни обещано чудо – за 2 седмици лекува рак срещу 100 хиляди евро”, заяви майката на Ева – Марина Иванова пред БТВ.

Мечтата за чудо обаче не се сбъдва. Ева умира в Тайланд, а малко по-късно издъхват и други две българки, които са били на терапия там. Година след скандалния случай прокуратурата прекрати делото.

От държавното обвинение се мотивират с факта, че болните са подписали договори за лечение и измама няма, защото са отишли в Тайланд доброволно.

„Как се вменява чувството на вина на мъртвия? Защото мъртвият не може да говори, защото мойто дете е в черната земя”, пита се Марина.

Според юристи прекратяването на подобни дела дава усещане за безнаказаност на всеки, обявил себе си за лечител, да продава надежда за живот на хора като Ева и като Теодора.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2384 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини