До 10 000 лева глоба за лечителката Кармен

  • 03 май 2018 16:23

  • 6767
  • 1
До 10 000 лева глоба за лечителката Кармен
© Нова тв

Стойността на акта за нарушение по повод дейността на лечителката Кармен Лазарова, организирала груповото лечебно пътуване до Бразилия, може да бъде до 10 000 лева. Така или иначе тя е извършвала дейност, която не е регламентираната в закона. Нямаме информация за взимане на пари, но никой не работи без пари на този свят“. Това каза министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през пред журналисти по повод проверката на жената, изпратила онкоболна при шаман в Бразилия, предаде репортер на Novini.bg.

Той припомни, че Кармен е водила групите, напътствала ги е, имала е сериозен принос в цялата тази история. „Тя е в системата и е работила в тези канали“, аргументира обвинението здравният министър.

„Дейността на лечителката не е регламентирана в закона. Проблемът обаче е много по-сериозен“, подчерта министър Ананиев. По думите му това налага Законът за здравето да бъде променен.

„Да се регламентира много по-добре дейността на подобни лечители. В това число и засилване на контрола. Сегашният случай ни кара да концентрираме усилия в тази посока“.

„Според мен щом ще има наказателно постановление, би трябвало сайтът й също да бъде закрит. 10 000 лева е наказанието, което позволява законът. То е общо наказание. Може би в промените на закона трябва да се прецизират видовете наказания за различните престъпления“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6767 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.05.08 | 10:44

1
А седесарския доктор-убиец Москов пак ли невинен като Костов, Софиянски, Бисеров, Цветанов?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини