Нено Димов отбеляза постигнатото в сектора по време на Българското председателство на Съвета на ЕС

  • 03 май 2018 15:12

  • 1303
  • 0
Нено Димов отбеляза постигнатото в сектора по време на Българското председателство на Съвета на ЕС
© Булфото

Българското председателство проведе финалните разговори по регламента за промяна на земеползването и горското стопанство. Това каза министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе по време на изслушването си в Комисията по околна среда и води.

„За първите месеци от Българското председателство бяха проведени 93 срещи в рамките на околната среда, 2 са съветите на министрите – този в Брюксел и неформалният в София“, отчете той.

"Проведоха се 48 срещи на подготвителните органи в ЕС. Няколко са основните постижения. Предложенията за регламент за включване на сектора за промяна на земеползването и горското стопанство в рамката по енергетика и климат на ЕС 2020-2030 г. Българското председателство на практика проведе финалните преговори от името на Съвета с ЕП. През април европарламентът одобри финалните текстове“, заяви Димов.

По думите му в законодателният пакет по отпадъците Българското председателство е провело финалните преговори. „Финалният вот в ЕП се проведе на 18 април 2018 г., а пакетът ще бъде одобрен като точка а на Съвета на 22 май 2018 г. Така че това също е нещо, което Българското председателство се очаква да приключи. Предложение за регламент за наблюдаване и докладване на емисиите на въглеродния диоксид и разхода на гориво от нови тежкотоварни превозни средства, на 26 март 2018 г. Българското председателство постигна предварително споразумение с ЕП“, каза министърът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1303 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини