От "Воля" се обявиха за единна европейска армия вместо НАТО

  • 03 май 2018 13:39

  • 1485
  • 4
От "Воля" се обявиха за единна европейска армия вместо НАТО
© Novini.bg

Трябва да се концентрираме върху единна европейска армия, на която да разчитаме да ни защитава, а не точно НАТО. Така Пламен Христов от "Воля" аргументира идеята на лидера на партията Веселин Марешки за референдум за излизане на България от военния пакт.

Той дори припомни, че американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и САЩ в последните си тези остро критикуват алианса като идеи и принцип и самите те нееднократно са се изказвали, че НАТО няма бъдеще като организация в сегашния си вид.

Според Христов обаче е рано да се каже какво точно трябва да се направи с военния съюз. Г-н Марешки дава сигнал, както обикновено ние, дори и да изглеждаме доста нестандартни, даваме на пръв поглед скандални идеи, но впоследствие те се оказват далновидни и разумни, отбеляза депутатът.

Той все пак смята, че ние сами не можем да си гарантираме националната сигурност, дори и като членове на НАТО. В момента бойната ни техника не отговаря на натовските стандарти, а ние самите нямаме пари да я приведем в необходимите норми, обясни Христов. Това е сериозен проблем и ние, бидейки членове на НАТО, и в момента не сме пълноценни такива, коментира той. И изрази съмнение, че ще получим адекватна защита от алианса, ако се наложи.

Веселин Марешки е лансирал идеята си на среща с лидерите на патриотичните партии от ЕС, поясни Пламен Христов. Основният акцент е била нуждата от коренни реформи в ЕС. По думите му, лидерът на "Воля" е доразвил тази идея като е казал защо да не бъде подложена на по-широко обсъждане възможността за ревизия на членството ни в НАТО, което е от 14 години. Готова ли е България да плаща тази цена, може ли да си позволи този лукс, целял евентуален дебат по темата, стана ясно още от думите на депутата, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1485 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.05.03 | 22:07

4
Прав е Марешки !!!!! Хвърлени милиарди от нашите пари на данъкоплатците на вятъра !!!! Европа ще ни "храни" НАТО ще ни "брани" . НАИВНИЦИ !!!!!

2018.05.03 | 18:35

3
ТОВА Е РЕАЛНОСТТА
????

2018.05.03 | 18:35

2
И,"лидерът" другарят Марешки,да ОСИГУРЯВА тази АРМИЯ с ГОРИВА и ЛЕКАРСТВА!? Това ли искате ,другарЮ????

2018.05.03 | 18:23

1
То да не можеш да напишеш стати я е едно, но да не можеш и правилно да копи-пейстнеш, тя страшна работа.

Добави коментар

Водещи новини