Димитър Маргаритов: Важно е "Новата сделка за потребителите" да бъде припозната и от самит

  • 02 май 2018 13:12

  • 1137
  • 0
Димитър Маргаритов: Важно е "Новата сделка за потребителите" да бъде припозната и от самит
© КЗП

Целта е да проведем диалог, консенсусно да бъдат дискутирани новите и изключително важни моменти на т.нар. „Нова сделка за потребителите“.

Това каза председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по при откриването на първия от поредица "Диалози с потребителите" в държавите-членки, който се провежда днес в Представителството на Европейската комисия в България, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Темата на форума е „Новият търговски механизъм за потребителите: Модернизиране и укрепване правата на потребителите”. Инициативата за провеждането на диалозите е на Европейската комисия.

Според Маргаритов е важно новите правила, създадени от нормотвореца или институциите, да бъдат припознати и от самите хора, което ще им помогне да постигнат и по-добро самочувствие като потребители. „Вече следващ е моментът, за който сме призвани да отговаряме ние, институциите – да се създава абсолютно основателното впечатление у потребителите, че има кой да ги защити тогава, когато те разполагат с достатъчно пъстър набор от права и въпреки това, има риск от тяхното нарушаване или пък се стигне до конкретни ситуации на некоректно търговско поведение.

По време на срещата в присъстивето на зам.-генералният директор на Генерална дирекция "Правосъдие и потребители" Франциско Фонсека Морильо ще бъдат обсъдени Новите предложения на Еврокомисията срещу разликите в качеството на продуктите с представители на потребителските организации, бизнеса и националните органи, отговарящи за защита на потребителите.

Страната ни е домакин на събитието в рамките на Председателството си на Съвета на Европейския съюз.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1137 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини