БСП: Емил Христов държа хората с увреждания като наказани отвън, изми си ръцете като Пилат Понтийски

  • 02 май 2018 10:59

  • 4335
  • 2
БСП: Емил Христов държа хората с увреждания като наказани отвън, изми си ръцете като Пилат Понтийски
© parliament.bg

Парламентът има три основни функции – законодателна, контрол върху изпълнителната власт и комуникационен форум. Чрез последната функция пряко се въздейства върху формирането на общественето мнение и върху авторитета на всеки един народен представител. Коя от тези функции беше изпълнена, когато г-н Емил Христов не допусна хора с увреждания в парламента, а ги държа като наказани пред входа, след което като Пилат Понтийски си изми ръцете с началника на охраната, каза от парламентарната трибуна депутатът от ПГ на "БСП за България" Филип Попов, който представи искането на левицата за предсрочно освобождаване от поста на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов.

Предлагаме предсрочно освобождаване поради системно неизпълнение на задълженията му, добави Попов.

Деянието на г-н Емил Христов уронва тежко авторитета на Народното събрание и подкопава авторитета в него. Отново в парламента г-н Христов заяви, че не е знаел за недопускането на гражданите и е разговарял с охраната. Твърденията му не отговарят на обективната истина, подчерта депутатът от БСП.

Каква заплаха бяха тези граждани за народните представители? Надписът "Системата убива" не е заплаха, а е една тежка истина, заяви социалистът.

От БСП обвиниха Христов още, че в качеството си на зам.-председател на парламента не е предприел никакви действия спрямо депутата от ГЕРБ Спас Гърневски, който според "червените" в прочетена от парламентарната трибуна декларация е отправил недопустими квалификации и обиди спрямо представител на левицата.

Филип Попов уточни, че искането за оставка на Емил Христов е подписано от всички 80 народни представители от ПГ на БСП за България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4335 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.05.02 | 20:21

2
Срам и позор за БСП !!!!!!!!!!!!!!!!!
Стара Загора

2018.05.02 | 20:21

1
Долни мръсници и интриганти!Кой ги направи тези хора с увреждания?Вие и вашия псевдо социализъм.При какви условия на труд работеха и срещу какво заплащане?А Чернобил?Колко хора се разболяха и измряха и продължават да носят последствията от вашия геноцид?Не пипайте Емил Христов!Той е бил винаги много толерантен към всички даже и към вашата партия за което е обвиняван от членове на ГЕРБ Стара Загора!

Добави коментар

Водещи новини