Цацаров с нови разкрития за нарушенията в болниците: Има наистина скандални договори (видео)

  • 27 април 2018 13:48

  • 8894
  • 2
Цацаров с нови разкрития за нарушенията в болниците: Има наистина скандални договори (видео)
©

В края на декември бе разпоредена проверка съвместно с МВР и МЗ. Това доведе до образуването на 13 досъдебни производства.

Това каза главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в в коментар за проверките за нарушенията в болниците. "Проверени са 329 договора от всякакъв характер. Всички разследвания са възложени на Софийска градска прокуратура. Трябва да преосмислим концепцията за това как здравните заведения отдават под наем помощения. Наистина има скандали договори. Наказателното преследване за безстопанственост и неизгодни договори е решение, но то съвсем не ключа за решаване на проблема", добави той.

"Ще дам пример без да посочвам името на болницата или на лицата, които са сключили неизгодния договор. Малка болница разполага с четири линейки, но те не се използват за превозване на болните. Болницата е сключила договор с транспортна фирма, която е собственост на зам.-управителя на болницата. Всичко това се случва на гърба на редовите лекари, които си вършат съвестно работата. Много малка част от тях извършват търговска дейност, а голямата част не могат да получат достойно възнаграждение", разкри главният прокурор. 

"Прокуратурата си върши работата всеки ден. Темата за правомощията и дали може КПКОНПИ изисква внимателно обмисляне. Всяка една законодателна промяна изсиква такова задълбочено обмисляне. Никога не съм бил на мнение, че границата при ареста на Десислава Иванчева е била премината. Питайте тези, които твърдят това. Арестът на Иванчева не е по румънски модел, а е спазване на закона. Иначе хората, които говориха за този модел, сега показват слаба памет или бърза промяна на политическите си виждания", завърши Цацаров.

Днес главният прокурор се срещна с ученици от пет столични гимназии, които представиха своите есета на теми: „Ако съм прокурор“, „Аз обвинявам“, „Аз – прокурорът“, „Аз съм прокурор“ , „Обвинение към мисълта“.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8894 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ПРИДОБИВКИТЕ НА ТИКВУН

2018.04.28 | 06:30

2
НАЙ ВИСОКАТА СМЪРТНОСТ В ЕС,НАЙ НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ,111 МЯСТО ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО.

2018.04.28 | 06:29

1
При седсарската демокрация си умираш и никаква болница няма да ти обърне внимание.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини