Мария Габриел представи нови стандарти на ЕК за прозрачност и справедливост за онлайн платформите

  • 26 април 2018 18:14

  • 734
  • 1
Мария Габриел представи нови стандарти на ЕК за прозрачност и справедливост за онлайн платформите
©

Европейската комисия предложи нови правила за онлайн платформите, които ще предоставят на малките предприятия повече безопасност в условията на цифровата икономика.

"Платформите и търсачките са важни канали, чрез които европейските предприятия достигат до потребителите", посочи българският комисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, отговаряща за цифровата икономика и цифровото общество. "Ние обаче трябва да гарантираме, че те не злоупотребяват с позицията си и не вредят на бизнес потребителите. Правим изключително важна стъпка — поставяме ясни правила за прозрачност, ефективно уреждане на спорове и създаване на обсерватория за подробен анализ на практиките на онлайн платформите. Осигуряването на справедливо третиране на дружествата от страна на платформите и търсачките е от решаващо значение, включително за насърчаване на доверието в онлайн платформите в ЕС."

Целта е да се създаде справедлива, прозрачна и предвидима бизнес среда за малките предприятия и търговците при използването на онлайн платформи. Ползи от новите правила ще имат предприятия, като например хотели, търговци, продаващи онлайн, разработчици на приложения и други подобни дружества, които разчитат на търсачки за привличане на интернет трафик към техните сайтове.

Новите правила ще решат набелязаните проблеми чрез:

· По-голяма прозрачност

· По-ефективно разрешаване на спорове

· Създаване на Европейска обсерватория за наблюдение на въздействието на новите правила

Предложеният регламент е в отговор на ангажимента, който Комисията пое при междинния преглед на стратегията за цифровия единен пазар, да подготви действия за преодоляване на проблемите, свързани с несправедливите договорни клаузи и търговски практики в отношенията между платформите и дружествата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
734 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ало

2018.04.27 | 13:33

1
Жената с най-дълъг врат !

Добави коментар

Водещи новини