Фенол изтече в чешки завод. 20 ранени

  • 26 април 2018 14:28

  • 823
  • 0
Фенол изтече в чешки завод. 20 ранени
© gettyimages (архив)

Около 20 работници в химически завод в чешкия град Дечин пострадаха, двама от тях - тежко, при изтичане на фенол от камион цистерна, предаде АФП, като се позова на службата за спешна помощ.

"Има около 20 пострадали, двама от които са в тежко и дори критично състояние", каза за АФП говорител на службата. Инцидентът стана към 7,30 часа в завода "Хемитекс", в който работят около 90 души. Веднага след изтичането производството бе спряно.

Някои от хората са пострадали, след като вдишали фенол, а при други отровният химикал, известен още като карболова киселина, е предизвикал кожни изгаряния, обясни говорителят.

Пострадалите са откарани в няколко болници в района. Изтичането е станало след скъсване на маркуч, с който е бил изпомпван фенолът, уточни кметството на Дечин - град с 50 000 жители в Северозападна Чехия, близо до германската граница.

Районът непосредствено до сградата на завода не е засегнат, така че не е необходимо да се въвеждат мерки за безопасност, допълни общината.

Фенолът се използва при производството на съединения, използвани при изработване на смоли, лепила, разтворители и експлозиви.

Последвайте канала на

БТА
823 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини