Колко струва раждането на един британски принц?

  • 26 април 2018 10:39

  • 63226
  • 2
Колко струва раждането на един британски принц?
© Getty Images/Guliver

Третата рожба на британския принц Уилям и херцогиня Катрин се роди в елитното отделение Lindo Wing на лондонската болница "Сейнт Мери", където дневният престой струва 5670 паунда, или около 8900 щатски долара.

Оказва се обаче, че средностатистическото американско семейство плаща повече за едно раждане, отколкото кралската фамилия на Великобритания, пише Marketwatch.

Дукесата на Кеймбридж можеше да се възползва от единична стая със собствена баня и тоалетна, хладилник и богат избор от здравословни храни, включително и меню от подбрани вина.

Звучи шикозно, но всъщност кралските особи са се разделили с по-малка сума пари, отколкото биха били необходими за най-обикновено раждане в Съединените щати.

По данни на The Economist, средната цена за естествено раждане отвъд Океана достига 10 800 долара. Сумата не включва разходите за прегледи по време на бременността, както и грижите за родилката след раждането, с които сумата набъбва до внушителните 30 000 долара.

Факт е, че по-голямата част от тези плащания се покриват от застрахователните компании, но в повечето случаи пациентът доплаща средно по 3000 долара за раждане. В много европейски държави тези разходи се покриват изцяло от държавата или здравноосигурителните компании, припомня изданието.

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
63226 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.04.26 | 12:21

2
Нали не ги плаща тя от собствения си джоб.Не я бърка.
крепостен

2018.04.26 | 12:21

1
Горките американци , дерат ги здраво ! А при нас раждането е безплатно , държавата има грижата ! Както и умирането !

Добави коментар

Водещи новини