Мария Габриел: Амбициите ни за цифрова Европа изискват също толкова амбициозни инвестиции

  • 25 април 2018 21:19

  • 744
  • 2
Мария Габриел: Амбициите ни за цифрова Европа изискват също толкова амбициозни инвестиции
©

Как може ЕС да стимулира иновациите, за да се възползват хората и предприятията от новото поколение технологии беше темата в центъра на конференцията на високо равнище в Брюксел "Създаване на нашето цифрово бъдеще: предизвикателството на цифровата революция". Мащабният форум откриха българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова и председателят на Европеиския парламент Антонио Таяни. Те дадоха и пресконференция, на която резюмираха ключовите въпроси, очакващи отговори от вземащите решения, така че да се изгради истински функциониращ цифров единен пазар в полза на европеиското общество и икономика.

Комисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова акцентира на това, че трябва да се инвестира в европеиския цифров капацитет, за да се гарантира непрекъснатост на европеиския просперитет. Такава е целта на амбициозната програма на Европеиската комисия, стартирала през 2015 г. "Премахването на роуминга, прекратяването на несправедливото блокиране на географски принцип и гарантирането на преносимостта на цифровото съдържание Европа станаха осезаема за всички наши граждани и предприятия. Пътят обаче не спира дотук. Само за два дни – 25 и 26 април, представяме голям нов пакет от амбициозни мерки за подпомагане завършването на цифровия единен пазар. Трябва да свършим още много работа за много кратко оставащо време. От няколко месеца работим в ускорен ритъм, за да дадем на европеиските потребители високо ниво на защита онлаин, на предприятията възможност да се възползват от пълния потенциал на интернет, включително чрез свободно движение на цифровите стоки и услуги отвъд националните граници", посочи еврокомисарят. Тя открои няколко от новите предложения в пакетите, като например тези в областта на изкуствения интелект, електронното здравеопазване, борбата с дезинформацията онлаин, отношенията платформи-бизнес, електронните съобщителни мрежи и услуги.

"От решаващо значение е амбициите ни да бъдат придружени от инвестиции, също толкова амбициозни. Нуждаем се от многогодишна финансова рамка, отразяваща важността на единния цифров пазар за нашите граждани и предприятия. В този процес са ключови сътрудничеството и постигането на компромис между европеиските институции, активното участие на държавите-членки и на индустрията. По-важният въпрос е не колко са средствата, а къде и за какво се инвестират. Отстоявам общоевропеиски подход, основаващ се на ценности, с конкретни ползи за гражданите и бизнеса, които не позволява нито един да остане изключен", заяви българският еврокомисар.

Последвайте канала на

Novini.bg
744 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.04.26 | 06:50

2
гърбицата

2018.04.26 | 06:50

1
koj e gyrbica?

Добави коментар

Водещи новини