Арестуваха наш шофьор на ТИР във Франция

  • 25 април 2018 19:52

  • 20798
  • 2
Арестуваха наш шофьор на ТИР във Франция
© pixabay.com (архив)

Наш шофьор е задържан във Франция с обвинение за трафик на мигранти.

В момента Валентин Янчовски е в ареста във Франция, след като в товарния му камион полицията е открила четирима мигранти. Близките му са категорични, че той не е трафикант, съобщи БТВ. Сигналът за случая дойде от врачанската транспортна фирма, за която мъжът работи. Янчовски натоварил стока от Лион за Белгия, като на 20 април бил задържан – в камиона полицаите намерили семейство с две малки деца.

На 30 километра от границата с Белгия Валентин спира за почивка. Следващите четири часа джипиесът показва, че камионът не се движи. Връзка с шофьора няма и от фирмата-превозвач изпращат негов колега от Белгия да провери какво става.

„Той ни каза, че има две полицейски коли при камиона, който търсим, вижда, че Валентин Янчовски е задържан и е с белезници”, разказа собственикът на фирмата Емил Цветков. Едва на следващия ден позволяват на Валентин да се обади на шефа и семейството си. Разказва им какво се е случило и че в ремаркето са открити мъж и жена с две малки деца.

„Каза, че е задържан и че нещата май се усложняват, това бяха неговите приказки, защото са намерили семейство в камиона. Той е такъв перфекционист, че не на сто, на хиляда съм сигурна, че не е знаел”, категорична е съпругата му Оля Янчовска.

По думите на собственика на фирмата, при спиране на бензиностанция е бил правен полицейски контрол, като мигрантите започнали да бият по стените на ремаркето.

Валентин работи като международен шофьор във въпросната фирма от десет години. „Аз си обяснявам, че някъде на товарния адрес в Лион или някъде, където шофьорът е правил пауза, това е организирано и са натоварили тия мигранти вътре. Имали сме в Сърбия, това е много често явление, в Хърватска, в Италия, когато правят шофьорите почивка, те режат брезенти, режат пломбажни важета, качват се в камионите”, коментира Емил Цветков.

Семейството на Валентин се надява мъжът да бъде освободен и да се прибере у дома със свалено обвинение.

От консулството в Париж заявиха, че работят по случая и тече разследване.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
20798 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.04.26 | 10:34

1
tam mu e miastoto, 6tom kara mangali,,,,,,,taka li ne se nau4iha
аз

2018.04.26 | 10:36

2
Имаше някакъв шанс да повярвам, че е невинен, ако не беше това пусто признание, че е товарил стока във Лион?! Просто няма как, докато товариш стока в Лион, да не забележиш, че пломбата е махната! Нали няма да ми твърдите, че тези мигранти са искали нелегално да минат от Франция в

Добави коментар

Водещи новини