Мария Габриел: Най-важният фактор за успеха ни в областта на изкуствения интелект е доверието на гра

  • 25 април 2018 17:15

  • 1396
  • 2
Мария Габриел: Най-важният фактор за успеха ни в областта на изкуствения интелект е доверието на гра
©

Наи-важният фактор за нашия успех в областта на изкуствения интелект e доверието на нашите граждани. Ключово е всички - от фирмите в традиционните индустрии, през малките и средни предприятия и стартъпите, до нетехнологичните фирми, да се възползват от предимствата, които им дава изкуственият интелект. Това заяви българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова по време на пресконференцията за представяне на мерките на Европеиската комисия в областта на изкуствения интелект. Европеиският подход включва три направления, за да увеличи публичните и частните инвестиции в областта на изкуствения интелект, да подготви социално-икономическите промени и да подсигури подходяща етична и правна рамка.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова силно подчерта, че представените днес мерки целят гражданите и дружествата да усетят ползите от новите технологии. "Цифровите промени засягат всички ни. За повишаване на конкурентоспособността на нашата икономика, за да се подготвим по-добре за социалните и икономическите промени, за да имаме подход, които се основава на ценностите ни, представяме днешното предложение. Развитието на европеиския технологичен потенциал има голяма добавена стоиност, но този процес винаги трябва да е съпроводен от доверието на потребителите", заяви българският еврокомисар. Тя очерта амбицията на Европеиската комисия да мобилизира 500 милиона евро инвестиции до 2020 г., което е 70% повече, отколкото днес. Заедно с инвестиция от държавите-членки и частни инвестиции може да се достигне до 20 милиарда евро през следващите 3 години.

Комисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова отбеляза като ключов елемент за развитието на изкуствения интелект наличността на данните. "Именно поради това предложените мерки визират по-добра достъпност и повторна употреба на данните от публичния сектор, от публичните научни изследвания. Европеиските стартъпи се нуждаят от тези данни, за да се развиват, да предлагат нови услуги.

Във връзка със здравните данни, българският еврокомисар очерта трите основни насоки, съпроводени с конкретни мерки. "Ако се разболеете в чужбина, вашето медицинско досие ви следва. Това означава, че лекарите в страната, която посещавате, имат достъп до данните и вашият лекуващ лекар ще знае какво е станало, след като се завърнете. Освен това трябва да се опитаме да сближим възможността за обработка на данните, което ще допринесе за развитие на персонализирана медицина и подобряване на превенцията. Запазваики европеиските граждани в сърцевината на нашите грижи можем да продължим и да изградим цифровия единен пазар", заяви още българският еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

Novini.bg
1396 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.04.26 | 01:32

2
големия дявол само говори разни неща, а всъщност работи за прокарването на Истанбулската конвенция заедно с Цветанов и още няколко от ГЕРБ

2018.04.26 | 01:32

1
Тая не е ли същата която се хвалеше че тиквата я направил политик ??????? ХА ХА ХА

Добави коментар

Водещи новини