Радев: Лъжата често е платежоспособна и даже звучи убедително, но сметката накрая плащаме всички ние

  • 25 април 2018 16:45

  • 1600
  • 10
Радев: Лъжата често е платежоспособна и даже звучи убедително, но сметката накрая плащаме всички ние
© Президентство

„Без градивната сила на информацията не можем да говорим за прогрес. Но не трябва никога да забравяме, че информацията може да има и огромен разрушителен ефект и накъде ще насочим тази информация и как ще я използваме, зависи от нас“.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който бе гост на конференцията „20 години / Dir.bg: THE NEXT BULGARIAN WEB“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът се обърна към гостите на форума и ги призова да не забравят огромната обществена отговорност на медиите. „Нека не забравяме, че лъжата често е платежоспособна и даже звучи убедително. Но сметката накрая плащаме всички ние“, посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Днес информацията е най-изобилната, но и често най-дефицитната стока. Тя ни залива отвсякъде и в същото време често изпитваме дефицит на навременна, достоверна и полезна информация. Аз лично считам, че тези противоречия ще се задълбочават в бъдеще“, посочи държавният глава.

По думите на президента качествените онлайн медии не са само бизнес, а кауза и призова за недопускане на превръщането на медиите в пропаганден рупор. „Журналистиката абдикира от мисията си да бъде "постоянно работещ парламент" - по определението на Йосиф Хербст, и се превръща в пиар инструмент на властта“, заяви още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

„Преди 20 години онлайн медиите бяха просто занимание за визионери, но едва ли и те са прогледнали далече в бъдещето и са очаквали това, което се случва днес. Кой би допуснал, че след години истината ще се дави в море от фалшива информация, че бързината ще вземе превес над достоверността, че думите ще загубят битката с образа, че шарлатани ще наемат армия от полуграмотни тролове с цел да дискредитират идеи и хора“, подчерта още в изказването си на форума президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1600 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2018.04.28 | 20:34

10
Да, ами дай инфо защо назначи Деса на две държавни длъжности??? А, за сделката с Грипените? Информирай ни кога ще те поканят някъде на посещение? Или считаш, чеза да си Президент е достатъчно да се снимаш с бразилка на улицата или да правиш коремно в казармата? Дъра-бъра.
кмета на симитли

2018.04.26 | 14:46

7
не може всички да се снимат с магнолиите,да ритат мач,да ядат филии с маз и да викат мараба аскер при Тайпи.Не може и като цветелина за една нощ да гепат банки.

2018.04.28 | 20:33

9
Криворазбраното президентско его му пречи да бъде Политик номер 1 в държавата, какъвто е длъжен да бъде. Още повече му пречат канапите, с които БСП го подрйпва. Явно е желанието му да орезилява правителството. И това го прави кой - Държавният Глава. Цирк!
Манев

2018.04.28 | 20:33

8
Този човек не можа да разбере, че едно е да даваш акъл друго е да свършиш някоя работа.Впрочем цялото му държание не говори за някакъв интелект за какъвто се има.
оня с коня

2018.04.26 | 14:46

6
Това е българският президент. Да е жив и здрав, Господ здраве да му дава.

2018.04.26 | 14:45

4
ГОСПОД ДА ГО ПОЖИВИ.ЕДИНСВЕНАТА НАДЕЖДА НА НАРОДА СРЕЩУ ШАЙКАТА.

2018.04.26 | 14:45

5
Ако ви трябва надежда, Кутев говори и лъже по добре.
частушки

2018.04.26 | 08:32

2
Каун Каунич , какой тьй пич, во имя мира , пропил " Москвич " ! Краварка Дуся , дала рекорд , девятой месец восмой аборт !-- Ах Дуся, Дуся , тьй не боюся ,ах Дуся Дуся , тьй ррекордьор !
хаха

2018.04.26 | 08:32

3
педал педалов
Умник Гюро

2018.04.26 | 08:31

1
Грозен кремълски серсем.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини