Безплатните туристически обиколки на Варна започват от 12-ти май

  • 25 април 2018 14:51

  • 1622
  • 0
Безплатните туристически обиколки на Варна започват от 12-ти май
©

Безплатните туристически обиколки на Варна ще започнат от 12-ти май и ще продължат до 28-ми септември, съобщават от пресцентъра на община Варна.

Групите ще се събират по утвърден график всеки вторник, сряда, петък и събота от 10.30 часа в Туристическия информационен център. Езикът на беседата е английски. Маршрутът на обиколката е Катедрален храм "Св. Успение Богородично", паметник на Цар Калоян, паметник на Граф Игнатиев, Театъра, шадраваните, Етнографски музей, Дома на архитектите, католическата църква, малката Богородица, Римски терми, Музей за Нова история на Варна, Малките терми, градските басейни, Военноморски музей, кораба "Дръзки", Аквариума, Планетариума, Шишковата градинка, храм "Св. Архангел Михаил", църквата "Св. Николай", фестивалния и конгресен център, Летния театър, Икономическия университет, градинката на Севастопол, Художествената галерия, община Варна, Археологическия музей. Времетраенето е 3 часа.

Специално за българската аудитория се подготвят три тура на български език в дните 5 май, 15 август и 6 септември. Безплатните туристически пешеходни обиколки на Варна се организират за пета поредна година от дирекция "Туризъм" към Община Варна, Туристическият информационен център в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България. Целта е презентация на културно-историческото наследство на града, а водачите на групите са професионални екскурзоводи, лицензирани от Министерството на туризма и вписани в Националния туристически регистър, уточняват от пресцентъра на общината.

Графикът на туровете за 2018г. могат да бъдат разгледани на адрес: https://visit.varna.bg/bg/guided_tours/preview/116.html

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1622 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини