Измамите и битовата престъпност по селата са били тема на дискусия в Димитровград

  • 25 април 2018 14:45

  • 595
  • 0
Измамите и битовата престъпност по селата са били тема на дискусия в Димитровград
©

Телефонните измами и битовата престъпност по селата бяха тема и акцент на среща и дискусия с участието на кмета на община Димитровград Иво Димов, кметовете на населени места в общината и началника на местното РУ на МВР главен инспектор Ангел Дулев, съобщи общинската администрация.

Дулев е уверил, че след проведената преди три години кампания по превенция на измамите, те са били сведени преди всичко до опити за престъпления. Формулата на работа с поддатливите на този род инциденти ще продължи с нова инициатива за залепяне на напомнителни стикери на стационарните телефони, които най-често били използвани за търсене на жертвите, е уточнил той.

Съвместно с кметовете по селата, пенсионерските клубове и читалищата ще бъдат организирани поредица от срещи с възрастните хора, за да им бъдат разяснени опасностите от измамите по телефона. Това е друга набелязана от органите на реда на срещата мярка, посочиха от общината.

Кметовете на населени места са поискали да се увеличи видеонаблюдението по селата и присъствието на униформени полицаи в тях. Друга основна тема в обсъжданията на местните управници е било асфалтирането на пътищата между селата.

Общинският кмет Иво Димов е призовал за прилагане на по-голям контрол и санкции от страна на кметовете по места към нерегламентираното изхвърляне на отпадъци и други нарушения от битов характер. Като пример той е посочил данъците, който са събрани в кв. "Черноконево" за миналата година.

Те били едва 20 000 лева, а само изграждането на детската площадка там струва толкова, е била констатацията. Димов е акцентирал и върху отговорността на гражданите към публичната собственост и зачестилите прояви на вандализъм.

Последвайте канала на

Нора Виткова
595 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини