Иззеха близо 200 кг тютюн и над 10 000 къса контрабандни цигари

  • 25 април 2018 11:37

  • 743
  • 0
Иззеха близо 200 кг тютюн и над 10 000 къса контрабандни цигари
©

Вчера на територията на Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления свързани с държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол. В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при областната дирекция.

В хода й, в дома на 50-годишен мъж от Стара Загора, са открити общо 1060 къса саморъчно свити цигари и около 152,5 кг нарязан тютюн, без акцизен бандерол, филтри за цигари и машина за пълнене на цигари.

При проведени процесуално-следствени действия в дома на 34-годишен мъж служителите на реда са иззели общо 10 000 къса саморъчно свити и пакетирани цигари, около 1 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол, филтри, полиетиленови пликове с клик система и две машини за пълнене на цигари.

На околовръстен път, в района на Гълъбово, бил спрян за проверка лек автомобил "Мерцедес", управляван от 48-годишен мъж от Хасково. В багажника на автомобила са установени общо 18 броя полиетиленови торби с клик система със ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол, с общо тегло 9 кг. При последвало претърсване на адрес в Гълъбово са намерени и иззети множество чували със ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол, с общо тегло 60,6 кг, машина за рязане на тютюн, електронна везна, множество полиетиленови пликове. Установена е и съпричастност към деянието на 36-годишен мъж от Раднево. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност продължава.

По трите случаи са образувани досъдебни производства за престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Работата продължава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
743 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини